Boby Fleisch

Golf Club

Úspěch ve 2. lize družstev žen

Ve dnech přijelo naše družstvo žen na hřiště Lázně Bohdaneč potvrdit svou formu a bojovat o postup do 1. ligy. Team byl v osvědčeném složení:

Družstvo žen
Družstvo žen

Kvalifikace na rány

V se hrálo celkově třetí kvalifikační kolo na rány. Naše družstvo zabojovalo a uhájilo samostatné třetí místo.

Pořadí Družstvo Počet ran - 1. kolo Počet ran - 2. kolo Počet ran - 3. kolo Počet ran celkem
1Golf Club Hradec Králové – B223226247696
2Golf Club Mladá Boleslav – B231247265743
3Boby Fleisch Golf Club248239263750
5Benátky Golf247258252757
4Golf Club Liberec237250270757
6Golf Club Grabštejn – B256257276789
7Golf Klub Osyčina252269289810
8Golf & Country Club Svobodné Hamry294259291844

Tento žebříček určuje nasazení družstev do play-off, hraného vyřazovacím způsobem na jamky. Každé družstvo přitom hraje jednu čtyřhru (foursome, hráčky se střídají při hraní jednoho míče) a dva singly.

Čtvrtfinále

Prvním soupeřem byl "papírově" slabší team Grabštejna, ale jak každý zkušenější golfista ví, jamková hra je leckdy nepředvídatelná a plná překvapení. Naše reprezentantky však v tomto utkání žádné překvapení nepřipustily a zvítězily jednoznačně 3:0.

Podmínky byly v některých momentech náročnější
Podmínky byly v některých momentech náročnější

Semifinále

Semifinále nám přisoudilo jako soupeře družstvo Mladé Boleslavi. To se v kvalifikační části umístilo na druhém místě a v zápase tak bylo favoritem. Jestliže ve čtvrtfinále nebylo žádné překvapení žádoucí, v tomto momentu se hodilo – a hráčky jej fantastickým výkonem zařídily!

Následoval tudíž rozstřel hraný jako čtyřhra, do níž nastoupily Bára Kábrtová a Alenka Lett. A již po dvou extra jamkách mohlo naše družstvo slavit postup do finále!

Finále

Před finálovým zápasem došlo k jedné změně v sestavě, Dáša Sukdoláková musela odjet a její roli převzala Petra Pipková. Naše družstvo podle očekávání narazilo na dominantní tým Hradce Králové a vzhledem k předchozím výkonům našich soupeřek byly naděje na vítězství vcelku malé. Přestože naše hráčky zabojovaly – Alenka Lett dokonce zahrála HOLE-IN-ONE na 12. jamce – soupeřky si svou výhru vzít nedaly. Výsledkem byla z našeho pohledu jedna remíza a dvě prohry. To ale na celkový úspěch našich reprezentantek stín nevrhá a umístily se na celkovém 2. místě II. ligy žen!

Hráčky obou finálových družstev
Hráčky obou finálových družstev

Protože Hradec Králové jako jediné družstvo, které je v závěrečném pořadí druhé ligy před námi, je tzv. "B-družstvo", které nemá nárok na postup (HK má své hlavní družstvo v 1. lize), do 1. ligy ročníku 2023 postupuje družstvo žen Boby Fleisch Golf Clubu.

Úspěšné reprezentantky s presidentem
Úspěšné reprezentantky s presidentem

Našim hráčkám vřele gratulujeme a děkujeme za zviditelnění našeho klubu v prostředí českého soutěžního golfu! Poděkování samozřejmě patří i Monice Štěpkové, která sice tento víkend nemohla přispět do ligových utkání, ale v Machníně pomohla položit základ k tomuto úspěchu.

Stránky play-off turnaje na ČGF