Boby Fleisch

Golf Club

Druhá liga družstev

Ve dnech se konala závěrečná část druhé ligy družstev. V našem regionu Východ C se hrálo v České Lípě a nastoupilo zde jak družstvo mužů, tak i B družstvo žen. Na programu bylo jedno kolo na rány (pátek) následované dvěma dny vyřazovacích bojů (play-off) na jamky.

Muži

Družstvo Muži A do finálové části vstupovalo z 5. místa uhraného v Poděbradech. Tým hrál ve složení: Jan Katina (kapitán), David Hájek, Petr Horáček jun., Vladimír Kafka, Hynek Příhoda a Tomáš Tychler (PRO). O síle této sestavy svědčí fakt, že páteční výsledek na rány byl nejlepší ze všech týmů.

V play-off části, kde každé utkání se skládá z jednoho foursome (čtyřhra dvěma míči) a čtyř singlů, bylo prvním soupeřem družstvo Golf Klubu Osyčina. Náš tým nezaváhal a dominantním způsobem zvítězil 4:1, kdy dva zápasy skončily výsledkem 5&4!

V semifinále nás čekalo družstvo Molitorova, pozdějším celkovým vítězem, které nás porazilo výsledkem 4:1. Přesto se jednalo o vyrovnaný boj, neboť ani jeden zápas neskončil dříve než na 17. jamce.

Prohra v semifinále náš tým poslala do boje o třetí místo, s Golf Clubem Liberec jako soupeřem. Opět se jednalo o velice vyrovnaný boj, který však nakonec skončil v náš prospěch výsledkem 3:2. Tým ukázal bojovného ducha, kdy například foursome (David Hájek, Vladimír Kafka) prohrál první 4. jamky, přesto nakonec zvítězil. Obdobně Petr Horáček narazil na soupeře, který hrál prvních sedm jamek 3 rány pod par, ale Petr se nevzdal a vybojovaným vítězstvím se stal jediným hráčem družstva, který vyhrál všechny své zápasy.

Reprezentantům blahopřejeme k získání třetího místa! Závěrečné shrnutí týmového výkonu od kapitána Honzy Katiny si můžete přečíst v samostatném článku.

Podrobné výsledky čtvrtfinálového utkání
Čtvrtfinále
Podrobné výsledky semifinále
Semifinále
Výsledek utkání o 3. místo
O 3. místo
Celkové výsledky play-off
Pavouk

Stránky turnaje na ČGF

Reprezentace klubu. Zleva Tomáš Tychler, Hynek Příhoda, Petr Horáček jun., David Hájek, Vladimír Kafka a kapitán Jan Katina.
Karel Říha
Trénink na greenech je základem dobrých výsledků
Malevil, 1. jamka
Petr Horáček jun. vyhrál všechny své jamkovky
Petr Horáček jun.

Ženy, družstvo B

Družstvo Ženy B pokračovalo ve sbírání ligových zkušeností v sestavě Pavla Orlovská (kapitán), Eva Hahnová, Dagmar Sukdoláková a Monika Štěpková.

Monika Štěpková se blýskla kolem, kde druhou devítku zahrála 1 pod par; celkově 78 ran znamenalo druhý nejlepší výsledek dne!

Soutěžní řád druhé ligy žen dělí družstva do dvou košů jamkové hry podle celkového výsledku na rány. Prvních 8 družstev hraje ve skupině A, zbylá družstva ve skupině B. V letošním ročníku však došlo k netradiční situaci, kdy se účastnilo pouze 9 družstev, přičemž na deváté příčce figuroval náš tým. Pro jamkovou část tak neměl soupeře a naše reprezentantky tak přišly o možnost získat zkušenosti i z této formy hry.

Stránky turnaje na ČGF

Celkové výsledky 2. ligy žen
Celkové výsledky